Enzýmy: zázračné účinky pre večnú mladosť a zdravie

Enzýmy: zázračné účinky pre večnú mladosť a zdravie

Enzýmy sú molekuly, ktoré účinkujú ako katalyzátory všetkých telesných chemických reakcii a sú teda neodlučiteľnou súčasťou života.
Poznáme dve základné kategórie enzýmov: tráviace žalúdočné enzýmy, ktoré pomáhajú rozkladať časti jedla, aby boli jeho výživové prvky vstrebateľné, a metabolické (systémické) enzýmy, ktorých primárna úloha začína v krvnom obehu trávením a nežiaducich zvyškov a následným presunutím sa do telových buniek, kde toto trávenie a iné funkcie pokračujú.

Bez enzýmov neexistuje žiadne delenie buniek, žiadny rast a žiadne rozmnožovanie. Oni sú súčasne správcami i vykonávateľmi, ktorých stvoriteľ vložil do každej živej bytosti. Oni riadia zložité chemické procesy v každej bunke, v každom jednotlivom orgáne človeka, zvieraťa a rastliny, presne tak, ako keby mysleli. Bez nich by štiepenie a zlučovanie látok vôbec neprebehlo. Určujú smery zložitých chemických reakcií.

Enzýmy podporujú cirkuláciu tým, že krv zbavujú nadmerného množstva fibrínu ktorý spôsobuje prílišné zahustenie krvi, čoho konečným výsledkom sú krvné zrazeniny a infarkty alebo porážky.

Enzýmy majú adaptačnú schopnosť optimalizovať stav tela a imunity (9). Keď imunitný systém slabne, stávame sa náchylnými na infekcie. Avšak, ako bolo spomenuté, enzýmy imunitu podporia.

Starnutie a enzýmy

Čím je človek mladší, tým je jeho telo na enzýmy bohatšie. Pri starnutí enzýmov ubúda a zákonite tiež ubúda životných síl. Z toho vyplýva, že starší ľudia potrebujú hlavne jedlá bohaté na enzýmy. Tými je jedine surová prirodzená strava. Týmto spôsobom si uchovajú dostatok vitálnych síl, zdravia a životného optimizmu i vo vyššom veku.

Najväčším nepriateľom života a prírody je vysoká teplota.

Tepelná úprava jedál ničí všetky tráviace enzýmy. To je jedným z dôvodov, prečo varené jedlá moc neprospievajú životu, zatiaľ čo surové jedlá sú životodarne. Živá strava sa na trávení podieľa svojimi vlastnými enzýmami, podporuje tráviaci proces a napomáha k rozkladu a absorpcii živín.
Čím viac čerstvých, vysokoaktívnych enzýmov (zo surovej stravy) naše telo prijíma, tým väčší je príliv nového života do tela a tým viac tieto enzýmy podporujú tvorbu nových zdravých buniek.

Enzýmy sa podávajú ako podporná terapia nielen ľuďom, ale aj zvieratám pri všetkých zápalových ochoreniach, oslabenom oganizme, zhubných a degeneratívnych chorobách. U nás ich poisťovňa neprepláca.
Zdravý človek, ktorý dodržiava pravidlá zdravej výživy, má predpoklad dostatočného prísunu enzýmov. Ľuďom, u ktorých prevažuje varená strava (a teda chronický nedostatok enzýmov), sa odporúča prijímať kvalitné enzýmové doplnky.

Šperky s briliantmi, zásnubné prstene, zlaté a strieborné šperky, chirurgická oceľ aj bižutéria

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *